Jdi na obsah Jdi na menu

Spontánní tanec zaměřený na propojování s přírodními fázemi a rytmy a na objevování a rozvíjení svého potenciálu

beech-4431057_960_720.jpg Taneční cesta ke kořenům

- cesta ke zdroji

Stromy – naši blízcí průvodci, přátelé a inspirátoři. Jejich kořeny jsou nezbytnou základnou pro jejich žití. Aby mohly stromy zdárně růst a přinášet do světa svou sílu, krásu a moudrost, potřebují zdravé a silné kořeny. A jak je to s našimi lidskými kořeny? Jak se jich dotýkat, jak k nim najít cestu, jak se s nimi propojit? Kde jsou brány k naší skutečně zdravé životní síle se svou moudrostí, vitalitou, mnohobarevností?

 

Inspirace...

                                              Má matka a můj otec

                                              Můj otec a má matka

                                              Mí rodiče

 Skrze ně jsem přišel na svět. Ať už jsou či byli jacíkoli, jen díky nim a jejich spojení jsem zde, žiji, existuji. Nakolik jsem již hluboce a bezvýhradně přijal tuto prostou a zároveň naprosto základní pravdu svého života, nakolik zároveň cítím vděčnost vůči svým rodičům za tento jejich dar, natolik jsou z velké části pevné a silné mé kořeny....A natolik mám rovněž přístup k poselství svých předků, svého rodu. 

 

                                             Země a Slunce

 Dvě tělesa, entity, monumentální prastaré bytosti vesmíru. Jen díky jejich existenci mohu existovat já, žít svůj život a být obklopen a propojen s jeho nesčetnými projevy a formami. Žádná lidská supertechnologie tuto skutečnost ani v náznaku nedokáže nahradit. Bez Země a Slunce bych tady nebyl, nebyli by tady ani mí rodiče, ani mí předci, ani mí blízcí a milovaní, nebyl by zde život. Hluboké přijetí a trvalé zvědomění této prosté syrové skutečnosti v každodenním žití se stává dalším propojením s mými kořeny...A pootevírá rovněž dveře k prastaré paměti a moudrosti Země a Slunce.

 

 Dávají Ti tyto řádky smysl? Rezonují s Tebou? Cestu ke svým kořenům můžeš procházet tvořivě a s intenzivním prožitkem skrze tanec, Tvůj jedinečný, Tobě vlastní, Tebe vyjadřující, naplňující a vyživující. Skrze tanec prolínající se s fázemi tichého zvnitřnění...s otevřeným srdcem, citem,vnímavostí, něžností i divokostí, se svým tělem, dechem, svým nitrem...

 Prožitky z tance je možno prohloubit kombinací s mými terapiemi a masážemi.

 Tento tanec se již udál v Živé masérně počátkem února, tyto řádky slouží pro Tvou další inspiraci...