Jdi na obsah Jdi na menu

Masáže s energií stromů

tree-3249744_960_720.jpg Stromy jsou naši blízcí přátelé, inspirároři, léčitelé. Každý druh   stromů disponuje specifickými vlastnostmi od vlastností               dřeva, charakteru kořenů, kmene a koruny, vzhledu, vůně i chuti listů, květů a plodů až po vlastnosti jemnohmotné, energetické, jež s těmi prvně jmenovanými úzce korespondují. Všechny tyto vlastnosti nám stromy většinou rády a ochotně nabízejí a mimo jiné mohou být jedinečným pomocníkem při různých našich prožívaných stavech, situacích, při uvolňování různých bloků, opouštění starých přesvědčení a vzorců, uskutečňování nových kroků apod. Mimo jiné také proto, že při různých náročných prožívaných procesech a prožitcích klientů je při mé práci velmi důležitý až podstatný prvek jejich dobrého, pevného uzemnění, jež zajistí zjednodušeně řečeno to, že se klient ve svých prožitcích a stavech neztratí. Stromy se svou stabilitou a propojení skrze kořeny se Zemí jsou v tomto směru báječní a spolehliví pomocníci. Prvek uzemnění je zde i v tom, že stromy působí vždy v prvé řadě na fyzickou úroveň.

Masáže provádím buď přímo kousky třeva v dlaních, nebo energii přenáším dotekem z dřeva na tělo nebo nově používám speciální masážní paličky. Masáž může být doplněna i čerstvými větvemi, listy, květy či plody daného stromu, event. podpořena esenciálním olejem. Tyto kombinace spolu s určitou aktivitou masírovaného, jež může zahrnovat vědomé dýchání, otevření se účinkům stromu na různých úrovních a přijetí těchto darů, či třeba vědomá práce s určitým životním tématem mohou vytvořit doslova koupel v energii a léčivé náruči stromu. Masáž či sezení lze dále v praxi podpořit různými doporučovanými aktivitami a cvičeními s daným druhem stromu.

Toto je jeden ze způsobů, jimiž můžeme skutečně hluboce procítit a prožít přátelství, inspirátorství a léčitelství stromů, o němž jsem psal na začátku článku.

 

beech-4431057_960_720.jpg